webje-wijzer

 

Digitale ondersteuning voor leerkrachten en leerlingen.

Bekijk een filmpje met uitleg

 

 

VierkeerWijzer® kent verschillende momenten: keuze- en leerkrachtmomenten. Voor de keuzemomenten zijn er meer dan 100 sets keuzekaarten voor kinderen, in de leerkrachtmomenten staan vooral de 5 vragen en het ordenen en vergaren van kennis centraal. Om de leerkracht hierbij te ondersteunen is er webje-wijzer. Op deze site staan per thema volledig uitgewerkte lessen en gedetailleerde handleidingen met een weekplanning, tips en achtergrondinformatie.

 

Webje-wijzer kent ook een leerlingendeel. Kinderen vinden per thema een lijst met linkjes naar (geselecteerde) filmpjes, een actuele boekenlijst en tal van inspirerende voorbeeldfoto’s die betrekking hebben op de keuzekaarten, dit vergroot de zelfstandigheid en brengt de kinderen op ideeën. Ook kunnen kinderen een vraag stellen aan Meester Daan, die wekelijks vragen beantwoordt via tekst of een filmpje.

 

Ieder thema heeft een Meester Daanfilmpje, dit filmpje heeft een relatie met een van de vijf vragen. Bij ieder filmpje hoort een lesbrief.

 

Per schooljaar koop je als school een licentie. De site is geen voorwaarde om VierKeerWijzer goed uit te kunnen voeren, het zal echter wel veel ondersteuning bieden, de werkdruk aanzienlijk verminderen, een doorgaande lijn creëren, borging geven, nieuwe leerkrachten en invallers op weg helpen en veel tijdwinst opleveren.

 

webje-wijzer
www.webje-wijzer.nl

Webje-wijzer

Klik op de afbeelding om te openen

 

 

Bekijk filmpjes van Meester Daan:

 

 
 
 
 
 
 

 

Naast algemene handleidingen, nieuwsbrieven en tal van te downloaden formulieren vinden de leerkrachten op hun deel per thema:
• een uitgebreide themahandleiding
• 4 uitgewerkte lessen met materiaal
• een gedetailleerde weekplanning
• een uitwerking van de 5 vragen
• een Meester Daan-filmpje
• de vragenposter met de 5 vragen
• een actuele boekenlijst

 

 

webje-wijzer
www.webje-wijzer.nl

Dankzij webje-wijzer kunnen wij alles actueel houden. Veranderen er kerndoelen of komen er maatschappelijke ontwikkelingen die aandacht behoeven, dan kunnen wij gemakkelijk hierop inspelen door lesbrieven of andere onderdelen aan te passen of toe te voegen. De ontwikkeling van materialen gaat continu door, volgend jaar staan er al weer veel nieuwe toevoegingen op de site!