Natuur

Voor natuur is een verkoopproduct beschikbaar: Natuur Anders, zie verkoopproducten.

Natuur Anders telt 32 thema’s voor de groepen 5 t/m 8.


De 32 thema’s van Natuur Anders sluiten voor een groot deel aan bij de thema’s van Geschiedenis en Aardrijkskunde Anders. Op de voorkant van iedere kaart vindt u informatie over het onderwerp, op de achterkant staan tal van keuze-opdrachten. De opdrachten zijn wederom vormgegeven vanuit meervoudige intelligentie. Ook als uw school niet volgens de principes van VierKeerWijzer® werkt en geen Geschiedenis en Aardrijkskunde Anders hanteert, zijn de kaarten van Natuur Anders een prima keuze om uw natuuronderwijs mee vorm te geven.


Als u meer wilt weten over Natuur Anders kunt u hier de handleiding downloaden: natuur_anders_handleiding_web.pdf ( 1.016 Mb)


TussenWijzers Natuur Anders
Om tegemoet te komen aan verschillen tussen kinderen zijn er in het pakket van Natuur Anders “Tussenkaarten” opgenomen. Dit zijn kaarten waarop 16 eenvoudiger opdrachten staan in een duidelijke layout. U kunt ervoor kiezen de kaarten in zijn geheel te kopiëren. Ook kunt u de opdrachten losknippen en als losse kieskaartjes aanbieden.

De Tussenkaarten zijn niet apart te bestellen, ze maken onderdeel uit van de kaartenbak Natuur Anders. Voor scholen die in het verleden deze kaarten nog niet bij hun Natuur Anderspakket hebben mogen ontvangen is een nabestelling wel mogelijk.